Home
Collectoren
Boilers
Pomp unit
Prijzen
Contact
Site Map
 
Werking
Systemen
Technische Gegevens

SYSTEMEN


Er zijn verschillende systemen denkbaar.

Een systeem met een collector, pompunit en een boiler met één spiraal. Het water dat in de boiler wordt verwarmd door de zon, moet als de gewenste temperatuur van minimaal 60 gr. C niet wordt behaald, naverwarmd worden. Dit kan door een combi-ketel of een elektrisch element in de boiler. (wat minder voordelig is)

Het is ook mogelijk om een boiler te nemen met twee spiralen. Op de onderste spiraal komt dan de zonnecollector en op de bovenste kan de CV aan gesloten worden met een extra censor. De CV zorgt dan voor de verwarming boven in de boiler en zorgt er vervolgens voor dat de minimale temperatuur van 60gr. C wordt behaald, dit in verband met legionella.
   

Door de natuurlijke gelaagdheid van water vindt er nauwelijks menging plaats tussen het koude verse water en het
water wat al in de boiler zit.In een boiler is de temperatuur dan ook heel verschillend, afhankelijk van de hoogte in de
boiler. Hierdoor is het dus mogelijk om met twee spiralen in een boiler met verschillende temperaturen door een collector voor te verwarmen.

Ook kan je natuurlijk je zwembad verwarmen door middel van een collector. Dit kan dan direct met een
vacuümbuiscollector of een heat pipe collector. Of indirect, via een warmtewisselaar, dan kan je het systeem vullen met een antivries.